Digitalni marketing

Digitalni marketing

Digitalni marketing je promocija proizvoda i usluga preko jedne ili više formi elektronskih medija i razlikuje se od tradicionalnog marketinga po tome što uključuje korištenje kanala i metoda koji omogućuju analizu marketinške kampanje i shvaćanje što donosi rezultat, a što ne. I sve to u realnom vremenu.

Digitalni marketing prati što je pogledano, koliko često i koliko dugo, parti konverziju u kupnju, koji sadržaj je popularan i donosi rezultate a koji ne ... Uglavnom je internet najviše uključen u digitalni marketing, ali postoje još i drugi kanali, kao što su tekstualne poruke, mobilne trenutne poruke, mobilne aplikacije, elektronski panoi, digitalna televizija i radio i slično.

Zašto je digitalni marketing bitan?

Digitalni sadržaj se toliko prožima da korisnik ima pristup informacijama u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu gdje želi. Davno su prošla vremena kada su poruke o proizvodima korisnicima slani samo direktno od vas i samo ono što ste vi željeli da znaju. Digitalni mediji su sve veći izvor zabave, vijesti, kupnje i društvene interakcije da su potrošači izloženi ne samo onom što vaša tvrtka govori o sebi, svojim uslugama i proizvodima, nego i informacijama što mediji, prijatelji, rodbina, kolege govore također. I više je vjerojatno da će vjerovati njima nego vama. Potrošači žele proizvod kojem mogu vjerovati, tvrtku koja ih poznaje, komunikaciju koja je personalizirana i relevantna, ponudu koja je skrojena prema njihovim potrebama i preferencijama.

Vodimo društvene mreže kao što su Facebook, Google+, Linkedin. Kreiramo i vodimo kampanje na Facebook-u, Google AddWords-u i Linkedin-u.