Važnost slike u digitalnom marketingu

Važnost slike u digitalnom marketingu

Ako radite na društvenim mrežama, već sigurno znate da je slika kralj digitlnog marketinga. Od viralnih videozapisa slikovnih albuma, slika govori kao 1000 riječi, ona govori na način koji još nije viđen. Društveni mediji i ostale online marketinške tehnike korisnicima nude želju za informacijama. Dodajte sliku vašeg tima, u pozadinu neki događaj iz vaše tvrtke ili samo neki jednostavni video sa miksom proizvoda i dali se ljudima ono što traže. Postoji cijeli niz puteva kojim brend može ići kako bi se više vizualizirao i marketinški prezentiran više kao slika/video. 

Često tvrtke zaboravljaju da, iako im društvene mreže pružaju osobni uvid u živote svojih budućih i sadašnjih kupaca, ljudi i dalje očekuju određeni nastup od određenih robnih marki. Objavljivanje generičkog video mačke na Facebook zidu neke privatne škole zasigurno će privući potencijalne studente, ali da li će se doista svidjeti roditeljima koji imaju prihode da bi poslali svoju djecu u tu instituciju ? Vjerojatno ne.

Uspon slike i mreža sa video sadržajem

Ako i dalje niste uvjereni u moć vizualnog internetskog marketinga, skrenite pozornost na društvene mreže izgrađene u cjelosti oko jednog koncepta - slike i videozapisa. Imgur, Tumbir, Pinterest, Instagram, Vine, YouTube i Snapchat samo su neke od popularnih društvenih mreža temeljenih na vizualnim zajednicama s milijunima korisnika. A s velikim mogućostima usluge dijeljenja tu su Facebook, Google+ i Twitter.

Pokretne slike = Video sadržaj!

Tko je sjedio više nego što je planirao ponedeljkom navečer uz YouTube kulinarski kanal gledajući neki miljeni recept? Odgovor je: "svi smo". Video sadržaj je tako multifunkcionalan, nije teško vidjeti zašto ga sve više marketinških agencija uključuje u kampanje.

Pomoću video zapisa možete objasniti proizvod ili uslugu na svojoj web lokaciji, objasniti uzrok ili inicijativu, dati osvrt na proizvod ili snimiti sponzorirani vodič kako biste potaknuli druge na kupnju proizvoda.

Video sadržaj se naziva budućnošću marketing sadržaja, a predviđeno je da će u 2017.godini obuhvatiti 69% cjelokupnog web prometa. Da li nas to iznenađuje? Ako vaša tvrtka ima proizvod za prodati, vjerojatnost da će video sdržaj olakšati taj prodajni proces veća je od obične web stranice ili statičke slike.

Zaraditi novac s videom

Drugi način na koji tvrtke iskorištavaju porast video sadržaja na društvenim mrežama je pokretanje YouTube kampanja, ciljanjem na publiku koja još nije gledala video. Koncept je prilično jednostavan, ali ipak jako puno robnih marki na krivi način koristi ovaj kanal. Neophodno je ciljanje specifičnog videosadržaja s određenim YouTube oglasima, kao i oglašavnje u okviru oglasa od maksimalno 5 sekundi. 

Virtualni obilasci

Virtualni obilasci postaju globalno sve više popularniji. Ova forma vizualnog marketinga je savršen odnos između statične slike i video snimke, pružajući potencijalnom korisniku pogled na vašu proizvod/uslugu iz udobnosti svoje kuće. Za razliku stvarnog obilaska, video šetnja omogućuje gledatelju da ima kontrolu i obilazi/pregledava tempom koji mu odgovara, Mogu zastati i pregledati vaš proizvod koliko god žele i iz kojeg god kuta žele. Virtualne šetnje su idelane za tvrtke koje se bave iznajmljivanje poslovnih prostora, prodajom nekretnina, hotele, lječilišta, restorane, privatni smještaj ...

Jedna slika - tisuću dijeljenja

Vizualni marketing jedan je od najvažnijih kreativnih i zabavnih elemenata svake mrežne marketinške kampanje. Ali to ne bi trebalo oduzeti važnost vizualnom marketingu kao cjelini. Od virtualnog obilaska do posta na Facebooku, dobro postavljena slika ili videozapis uistinu može reći više od ažuriranog temeljnog teksta. Međutim ako je vaš ultimativni cilj biti "viralan", šanse da to postignete su gotovo nikakve. Ključ za uspješne online slike ili video sdržaj su smještaj, vrijeme, marketinški instinkt i znanje, te naravno i malo sreće. Imajte na umu da je vizualni marketing samo proširenjev vaših ukupnih izvanmrežnih i mrežnih marketinških aktivnosti, tako da i vaš proračun planirajte sukladno tome. JEDNA VELIČINE NE ODGOVARA SVIMA!